Megakwartaal

“Je gaat toch ook wel mee naar het Megakwartaal?” Het is net voorjaar geworden en één van de meest geziene bezoekers van de Futuro Fitness confronteert me nu al met een evenement dat pas in november plaats vindt. Dat zet me toch wel aan het denken, want wie begint daar nou over terwijl we nog een hele zomer voor de boeg hebben? Voor de zekerheid heb ik daarom toch 9 november in mijn agenda geblokkeerd om er later nog over te kunnen beslissen.

Michel party

Ik volg nu bijna drie jaar de Les Mills groepslessen. Na een aantal keren aangespoord te zijn om mee te doen met BodyPump besloot ik me toch me over te laten halen en deze les een kans te geven. Twee jaar later kon ik naast BodyPump ook BodyBalance, GritStrength en BodyAttack een plek geven op de agenda. Elke les heeft z’n eigen karakter en daar mee een bijhorend publiek. Vaak tref ik daarom dezelfde gezichten bij een les. En al deze gezichten staan er met passie, vol energie en motivatie.

Uiteindelijk besloot ik daarom me toch maar in te schrijven voor het Megakwartaal.

Het thuisfront verklaarde me voor gek. Want welke idioot koopt er nu een toegangsbewijs ter waarde van een concertkaart om vervolgens zichzelf in het zweet te werken en helemaal gesloopt te worden? Ik was duidelijk niet de enige idioot, want naast mij hadden honderden andere fans zich aangemeld om mee te doen bij het indoor fitness festival van het jaar. En dit jaar was het thema “World of Movies”

Na aankomst bij het NH Conference Centre werd duidelijk hoe populair het Megakwartaal is.
Er hing een goede sfeer, er waren verschillende stands en je kreeg de kans om je kledingcollectie uit te breiden met Les Mills kleding in de Reebok stand.

Mijn eerste workout begon om 12:00 uur met BodyPump. Waarbij ik doorgaans vergezeld wordt met gemiddeld 20 andere “pumpers” staan er hier opeens een paar honderd gezichten dezelfde richting op. De Beneluxzaal vulde snel en we staan wat verder achterin. Dit maakte de ervaring daarom niet minder spectaculair, want vijf minuten later werd de warming up ingezet met de muziek van NOTD galmend uit de speakers gecombineerd met een geweldige lichtshow.

Amper een uur later zat mijn eerste workout van de dag er op en konden we vrijwel direct deelnemen aan de volgende workout. BodyBalance gaf me de kans om af te koelen van de BodyPump en tegelijkertijd toch actief bezig te zijn. Eenmaal in balans greep ik de kans om een uurtje te recoveren en tegelijkertijd nog wat rond te kijken.

Al snel diende de volgende uitdaging zich aan: GritStrength. Het is maar een half uurtje, maar Grit vraagt wel het maximale van het lichaam. En ook deze editie is daar geen uitzondering in.
Voor de laatste keer grijp ik naar de barbell. De ruimte wordt nog snel geventileerd en voor het eerst vandaag laten mijn benen de uitputting voelen. Alle energie die er op dat moment was kwam vrij en een half uur later kon ook deze sessie afgevinkt worden. Het zou niet veel langer duren voordat we met z’n allen weer in de rij konden aanschuiven voor de laatste workout: BodyAttack. 450 blije gezichten vinden hun plek weer terug in de zaal, deze sessie was volledig volgeboekt. Het volume gaat nog een paar tandjes hoger en het dak ging er af. Alle deelnemers wisten precies wat te verwachten en het is geweldig om te ervaren hoe het is om als één groot team jezelf door de tracks te laten meeslepen. Hier eindigt ook een dag vol sportiviteit.

Het is ondertussen 19:00 uur geweest en we verzamelen ons in de lobby. Langzaam maar zeker begint mijn stemming om te slaan van hongerig naar “hangry”
Tijd om te genieten van een welverdiend buffet en om even tot rust te komen.
Hoewel de vermoeidheid heeft toegeslagen is deze dag nog niet voorbij.

Les Mills maakte het evenement af met een feestavond. De hele dag stond al in het teken van de World of Movies en het zal daarom niet verbazen dat de dresscode hier op afgestemd is.
Ik voeg me terug samen met oa Superwoman, Aladdin, Catwoman, twee Baywatch babes en iets wat meer leek op een geplukte kip in plaats van op Picachu. Met nog een paar uur feest voor de boeg kijken ik en mijn sportbuddies terug op een meer dan geslaagde dag.

Eén ding weet ik zeker. Komend voorjaar kan het zomaar zijn dat jij de volgende bent aan wie ik zal vragen of je meegaat naar het Megakwartaal van 2020. Deze jongen zien ze in elk geval volgend jaar weer terug!!

Michel

De laatste nieuwsitems over health & fitness