Trainen met FunXtion

Heb jij de trainingen al eens meegedaan met FunXtion? En dan bedoel ik MOVE IT en ABSolutely CORE... Ik ben ronduit fan! Een half uurtje knallen, gaan, afzien, grenzen verleggen, maar ook fun en voelen dat je vooruit gaat!

Mag ik je even meenemen in de training?

 

Ben jij zo iemand die van mening is dat een half uur sporten niet genoeg is? Dan ga ik toch even het tegendeel bewijzen. Bij FunXtion ga je zo voluit, naar jouw absolute max. De tijd die je traint is kort en daarom kan en moet je ook voluit gaan. Elke oefening wordt steeds gevolgd door een korte rustpauze.

In ronde 1 zijn de oefeningen 30 seconden knallen en 30 seconden rust voor de wissel

Ronde 2 40 seconden vor de oefening en 20 seconden rust

Ronde 3 50 seconden gáán en door naar de volgende oefening.

10 seconden voor de wissel heb ik net genoeg tijd om adem te halen en daar gaat ie weer. Het is goed dat er een instructeur bij is die je coacht anders zou ik denk ik allang gestopt zijn haha. Maar juist die coaching maakt dat ik doorzet en ja, ik wíl door!

Laatst na de vakantie voelde ik ook echt verschil, in kracht maar ook in conditie, dat was wel degelijk teruggezakt, want het mooie van MOVE IT is dat je allebei tegelijk traint. Hoe gaaf is het dan om te merken dat ik ook weer snel opbouw.

Ik train met de MYZONE hartslagmeter en die laat zien hoe hard ik moet werken.

          

Zoals je ziet is het een kleurig geheel geworden.

Op deze ochtend heb ik 2 trainingen gedaan, eerst de ABSolutelyCORE, oefeningen puur op je CORE gericht. Duidelijk te zien is dat de eerste 2 rondes mij nog redelijk goed afgingen(geel en groen) maar dat de 3e ronde die hartslag erg hoog ging en ik heel hard moest werken(rood).

Blauw is de periode van rust tussen de workouts door, nou ja, rust is bij mij op en neer lopen, drinken, kletsen, het woord rust zit niet echt in mijn woordenboek, degenen die mij kennen snappen wat ik bedoel...haha...

En training 2 begon, de MOVE IT, een full body training, poeh, die is meteen al pittig, maarrrrr, ik heb al een training gedaan dus begin al iets vermoeid. Toch sta ik er zelf ook van te kijken hoe lang ik nog in de rode zone blijf zitten, beter is om in de gele zone te blijven, dus voor mij alle reden om door te gaan met FunXtion, ook ik heb doelen om aan te werken.


Blauwe zone = 60-69% van je maximale hartslag

Groene zone = 70 - 79% van je maximale hartslag, de vetverbrandende zone

Gele zone = 80 - 89% van je hartslag, ideaal voor interval en circuittraining, dit is de zone voor opbouw van spieren als je tenminste snel herstelt. Binnen een minuut weer terug in de blauwe minuut betekent een goede conditie en een goed herstel.

Rode zone = 90 - 99% van je maximale hartslag, dit is de HIGH INTENSITY ZONE, het is niet de bedoeling dat je te lang in deze zone blijft werken.

Uiteindelijk heb ik dus ruim een uur getraind (inclusief rust)

226 is het aantal MEPS, dat zijn punten die ik verdiend heb en dat is afhankelijk van je leeftijd

630 is het aantal Kcal dat ik heb verbrand, jazeker, met een training CORE en MOVE IT.


Misschien heb ik je nieuwsgierig gemaakt en wil je ook een keer meedoen?

Zelf probeer ik op maandagavond 21.00 uur altijd de MOVE IT mee te doen en op vrijdagochtend doe ik de combinatie van de 2 trainingen. Wanna join? Gezellig! 

En het leuke...iedere maand nieuwe trainingen!

Wil je meer informatie over de MYZONE hartslagmeter? Dan kan je ook bij mij terecht, ook hier ben ik groot fan van.Het geeft mij meer inzicht hoe ik bezig ben met training van mijn lijf.

Tijdens de BodySculpting draag ik de band ook en dan laat ie een heel ander beeld zien, dan zit ik voornamelijk in de blauwe en groen zone te werken en verbrand ik tussen de 400 en 500 Kcal, afhankelijk in welke week van het programma we zitten.

 

 

 

De laatste nieuwsitems over health & fitness