Van Bootcamp tot Strong Viking Run

Sinds oktober 2015 sport ik bij Futuro Fitness.
In januari 2016 heb ik mij samen met een paar vriendinnen ingeschreven voor de bootcamps, als voorbereiding op de Strong Viking run.
Ik wist helemaal niet wat ik moest verwachten van de bootcamps. We hebben veel hardgelopen en hadden materialen mee om mee te trainen. Vaak werd er ook gebruik gemaakt van wat we onderweg tegen kwamen. De eerste paar keren kon ik totaal niet mee, na een paar meter was ik helemaal buiten adem. Na een paar lessen voelde ik al verbetering en kon ik al veel beter mee hardlopen. En dit verbeterde gaandeweg alleen maar.

De gerichte oefeningen waren vrij zwaar maar de instructeurs weten je goed te stimuleren om door te gaan. We hebben op veel verschillende plaatsen getraind, zoals aan de Zeedijk, de Otheense kreek en een paar keer in Groede op en rondom het strand. Deze trainingen in Groede vond ik zelf de leukste maar tevens ook de zwaarste. De groep bestond uit een aantal zeer enthousiaste deelnemers die elkaar tijdens de training ook wisten te stimuleren om door te gaan. Ik ben heel blij met de resultaten die ik bereikt heb dankzij de goede begeleiding van de instructeurs van Futuro Fitness. Ik voel mij veel fitter en heb een goede conditie en vind het heel leuk om mee te doen.

Ondertussen heb ik ook al drie keer meegedaan met de strong Viking run in Wachtebeke, Puyenbroek. Ik heb 7 km, 13 km en onlangs heb ik zelfs 19 km gedaan. De Strong Viking Run is een obstakelrun door water en modder. De 19 km was mijn grootste overwinning en weer een geweldige ervaring. Ik ben samen met een vriendin gestart. Toen we de startmuur over waren zijn wvertrokken en hebben we een groot deel van het parcours samen afgelegd. Na een 13 km zijn we samen gekomen met nog een groepje van Futuro Fitness en zijn als groep doorgegaan tot de finish. Sommige obstakels waren heel zwaar en had ik toch wel wat moeite mee, maar met een beetje hulp en motivatie van de rest van de groep is het gelukt. De leukste obstakels vond ik in het water en door de modder gaan, maar vooral de Fjorddrop vond ik geweldig. Dit is een lange steile glijbaan waarop je afgeschoten wordt in het water.
Dankzij alle goede trainingen vooraf en goed teamwork zijn we erin geslaagd om de 19 km te overwinnen. Het was een super leuke, vermoeiende dag. Blauwe plekken alom, maar ik heb het er zo voor over. Mijn doel is bereikt!

 

Alle instructeurs van Futuro Fitness, dank je wel.
jullie zijn toppers.

Hanny

De laatste nieuwsitems over health & fitness