Waarom PT door Benny en Kimberly

Na enkele jaren te hebben deelgenomen aan de groepslessen van les Mills zoals Bodyattac , Bodypump en Gritt  -wat we reuze leuk vonden - en zo al een basis te hebben opgebouwd voor een fitter lichaam, vonden we dat het toch eens tijd werd om een versnelling hoger te gaan in onze weg naar een sportiever lichaam en een gezondere levensstijl. Aangezien ons vetpercentage nog te hoog lag en wij het gevoel hadden te blijven trappelen op dezelfde plaats zijn we eens gaan luisteren bij Freya wat de PT sessies eigenlijk inhouden 

ca3c6949-fdbc-48ad-8d25-741989a4c195.JPG

 

Zo zijn we dan gestart met een duo PT sessie reeks van 12 weken.

Op de eerste dag waren wi , en wij denken Freya ook wel, zeer zenuwachtig . Geen van ons had een idee van hoe het ging verlopen maar de eerste sessie was een leuke en toch wel afmattende dag geweest, wat zich zeker heeft doorgezet naar de andere 11 sessies.

Na de eerste 12 sessies was er al een enorm verschil in onze metingen en op onze foto’s , dus hadden we eigenlijk al een super resultaat en vooruitgang behaald. Dit hadden we natuurlijk aan onze eigen inzet te danken maar ook zeker en vast aan de goede begeleiding en vooral de peptalk van Freya speelde een belangrijke rol . Ze hechte veel belang aan techniek en zorgde ervoor dat elke training ook echt bij ons pastte.

Na die eerste 12 sessies vonden we toch dat we nog even door moesten pakken nu we al zo ver gekomen waren en hebben we dan ook gekozen voor ieder apart nog eens 12 sessies te doen . Dit omdat Kimberly liever iets dieper ging op uithoudingsvermogen en bij mij de nadruk meer op kracht en vorm lag.

Nu ik al aan de 6de sessie zit van mijn solo sessies , heb ik er geen spijt van dat ik de sessies alleen ben gaan doen omdat dit dan toch nog persoonlijker is  en meer op mij is toegespitst. Na deze 6 sessies vind ik het nu al leuker om in de spiegel te kijken en heb ik al spieren gezien op mijn lichaam waarvan ik niet eens wist dat die er waren.

Kimberly merkt dat ze door de solo PT-trainingen nog meer zelfvertrouwen heeft gekregen door steeds de goede babbels met Freya, al ging het er soms ook wel eens emotioneel aan toe als Freya haar met de neus op de feiten drukte. Verder vindt ook Kimberly dat ze toch nog iets verder gaat dan bij de duo PT-sessies , omdat de solo sessies toch nog iets persoonlijker zijn.

We kunnen ons nu al niet indenken dat dit de laatste sessies zullen zijn , want bij Pt sessies haal je er toch meer uit dan dat je alleen zou trainen.

De positieve input van Freya maakt dat wij steeds goed door kunnen zetten. Ook al hadden we eens een slechtere dag, steeds de dag nadien de draad terug oppakken was en is de boodschap .

Op naar de volgende sessie.

 

Bennie en Kimberly

De laatste nieuwsitems over health & fitness

Informatie Personal Training